Συνεχίζεται η  προσπάθεια του ΔΣ του Συλλόγου να  προβάλει τα πολιτιστικά θέματα του τόπου μας μέσα από εκδηλώσεις που κάθε καλοκαίρι γίνονται τα τελευταία χρόνια στα Επινιανά .

Έτσι φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών και ο Δήμος Αγράφων την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια, σχετικά με την ανάδειξη και διατήρηση της Πολιτιστικής κληρονομιάς των Αγράφων αλλά και την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έχει λάβει ομόφωνη απόφαση να συνδιοργανώσει με τον Δήμο Αγράφων την 6ηπολιτιστική ημερίδα Επινιανών στα Επινιανά με θέμα : ‘’το Αρματολίκι των Αγράφων και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ‘’.

Η εκδήλωση αυτή θα περιλαμβάνει ομιλία του εξαίρετου Ευρυτάνα εκπαιδευτικού Κώστα Χαραμή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και το έργο του στην περιοχή των Αγράφων. Επιπρόσθετα με ενέργειες του Συλλόγου θα τοποθετηθεί προτομή του Γεωργίου Καραϊσκάκη σε περίοπτη θέση στα Επινιανά με σύντομη περιγραφή του έργου του στην περιοχή. 

Παράλληλα θα παρουσιασθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας ΚΙΠΕ με όλο το σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό του Μουσείου που θα μετακομίσει στα Επινιανά, για να μπορέσουν όλα τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τους ήρωες τις επανάστασης του 21 μέσω οπτικοακουστικών μέσων μέσα στο σχολείο. Στο προαύλιο του σχολείου θα έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν μόνα τους τους Ήρωες της επανάστασης από τη σύνθεση απλών υλικών τέχνης.