Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 255.000.000,00 ευρώ από το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε 65 από την Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, κ Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε πως «το εν λόγω έργο αποτελεί απτή απόδειξη του ότι η Ε.Ε. εξακολουθεί να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες θα επωφεληθούν εξίσου από τη νέα σύνδεση» Και υπογράμμισε, «σύμφωνα με την Ε.Ε., ο αυτοκινητόδρομος αυτός, θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα αυξήσει τα εισοδήματα στην περιοχή»

Με την κατασκευή αυτού του τμήματος μήκους 33 χιλιομέτρων η Καρδίτσα θα είναι πλέον, δυόμιση ώρες μόνο, μακρυά από την Αθήνα και η Ευρυτανία σαράντα λεπτά πιό κοντά.  Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021. Τα Επινιανά μας θα μπορεί κάποιος να τα δει σε τρεισήμισι ώρες από την Αθήνα με ασφάλεια, οδηγώντας σε έναν συνχρονο αυτοκινητόδρομο.