Στο κέντρο διασκέδασης «Amaro» στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα του χωριού μας, την Παρασκευή το βράδυ στις 10 Ιανουαρίου 2020 με ιδιαίτερη επιτυχία. Η τελευταία φορά που ανταμώσαμε στο Αγρίνιο ήταν πάνω από δέκα χρόνια πριν και ίσως ήταν ένας από τους λόγους που γέμισε το κέντρο από Πιγγιανίτισες και Πιγγιανίτες καθώς και τους φίλους μας, με έναν εκπληκτικό Νίκο Βλαχοδήμο στο τραγούδι και τα δύο εξαιρετικά παιδιά του, τον Ταξιάρχη στο κλαρίνο και τον Σπύρο στην κιθάρα. Μαζί μας τραγούδησαν επίσης, ο Σπύρος Κουτρομάνος και η Βάσω Σαλτογιάννη, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προβλήθηκε το πρώτο βίντεο που έφτιαξε για το χωριό μας ο τότε δεκαεξάχρονος Άγγελος Ζαρκαδούλας και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα της βραδιάς. Ο Πρόεδρος κ Γιώργος Βαρεμένος που έλκει την καταγωγή του από τα Επινιανά μας και μας τίμησε με την παρουσία του συγκινήθηκε, αντικρίζοντας τις βουνοκορφές του Ασπρορέματος που έπαιξαν στο βίντεο και σχολίασε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του, ότι, «Βλέποντας αυτές τις κορφές θυμήθηκα την μακαρίτισσα την Μάνα μου, που έλεγε: «Παιδάκι μου, όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτές, τις βουνοκορφές, η ψυχή μου πεταρίζει!» και συνέχισε, «…αυτές οι βουνοκορφές που είδαμε στο βίντεο, δεν είναι άψυχες, έχουν ψυχή, έχουν και φωνή, μπορεί να την ακούσεις, χωρίς να είσαι αλαφροΐσκιωτες και έχουν να πουν, πολλές ιστορίες για στυγερούς αγώνες για επιβίωση, αλλά, αγώνες με περηφάνια και αξιοπρέπεια!

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης

Ακόμα μας τίμησαν με την παρουσία τους από τον Δήμο Αγράφων ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, ο Αντιδήμαρχος κ Ηλίας Μάκκας, ο Αντιδήμαρχος κ Παναγιώτης Ζαχαράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου κ Χρήστος Κουτρομάνος, ο Σύμβουλος του Τ. Δ. Αιτωλικού του Δήμου Μεσολογγίου κ Ηλίας Ζαρκαδούλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επινιανών κ Κώστας Γαντζούδης, ο Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Επινιανών κ Κώστας Ζαρκαδούλας, ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων κ Χρήστος Αυδής και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ Λάμπρος Αποστόλου.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού μας Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που παρευρέθηκαν στο αντάμωμα και συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την εκδήλωσή μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους χορηγούς των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς μας!

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς  επικοινωνίας του ανταμώματός μας «Ευρυτανικός Παλμός», «Agrinio News», «Agrionio Press», «Αχελώος TV», «Ράδιο Γλένι Αγρίνιο 98,2 FM»

Στιμγές από το γλέντι

Σας περιμένουμε στο επόμενο καλοκαιρινό μας αντάμωμα στα Επινιανά μας, τον Αύγουστο, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και ευχάριστα απρόοπτα! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και μια καλή & δημιουργική χρονιά.