Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Επαινιανών Λόγος” είναι καταχωρημένη  διαφήμιση της εταιρείας «Hondos Center» που είναι δημιούργημα των αδελφών Χόντου. Όλοι οι αναγνώστες της εφημερίδας γνωρίζουν ότι οι αδελφοί Χόντου κατάγονται από τα Άγραφα Ευρυτανίας και είναι παιδιά των  αείμνηστων Σωτήρη και Βασιλικής  Χόντου. Έχουν μάλιστα μεγάλη αγάπη για την περιοχή από όπου ξεκίνησαν και αυτό το δείχνουν με κάθε τρόπο.Εκείνο που ίσως δεν ξέρουν όλοι είναι ότι οι αδελφοί Χόντου ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από το εικονιζόμενο περίπτερο στην οδό Σταδίου που ήταν κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ και δίπλα από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας αυτού του περιπτέρου ήταν ότι δεν έκλεινε ποτέ, δηλαδή λειτουργούσε 24 ώρες την ημέρα.

Πολλές  φορές διάβαζα στα ΝΕΑ της εποχής εκείνης, που εκδίδονταν εκεί δίπλα στην οδό Χρήστου Λαδά, για το περίπτερο αυτό και την λειτουργία του. Εκείνη την εποχή, είχα εισαχθεί στο πανεπιστήμιο και η σχολή ήταν εκεί κοντά, στην οδό Σόλωνος και θυμάμαι αυτό το περίπτερο να έχει τα πάντα πέραν από τον Ελληνικό και ξένο τύπο που φαίνεται στη φωτογραφία. Από αυτό λοιπόν το περίπτερο, με την εντατική προσπάθεια, την εξυπνάδα και τη διορατικότητά τους οι αδελφοί Χόντου δημιούργησαν τον  κολοσσό “Hondos Center”.

Είναι φανερό ότι οι συμπατριώτες μας αδελφοί Χόντου  ξεκινώντας από τον φτωχό και άγονο ορεινό τόπο των Αγράφων Ευρυτανίας είχαν  με τις προσπάθειες τους αξιοθαύμαστη εξέλιξη. Μακάρι να γίνουν  παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά που προσπαθούν και σήμερα να δημιουργηθούν.