Την  7η Αυγούστου 2018  είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη. Εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Στάνας  ο Ιερομόναχος  π. Σάββας. Με ιδιαίτερη χαρά  ακούστηκε και διαδόθηκε ταχύτατα  η χαρμόσυνη αυτή είδηση στους Επαινιανίτες και σε όλη την περιοχή των Αγράφων .Οι καμπάνες της Ιεράς Μονής  και των Ιερών Ναών  του Αγίου  Γεωργίου, των Αγίων Αναργύρων και  του Προφήτη Ηλία των Επαινιανών εναλλάξ  κτυπούσαν καθημερινώς και καλούσαν τους πιστούς στον εσπερινό και  στη θεία λειτουργία  που τελούσε ο Ιερομόναχος π. Σάββας.  

Την  4η Σεπτεμβρίου 2018,  ημέρα Τρίτη, ήλθε στα Επαινιανά, για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Γεώργιος, τον οποίο υποδέχθηκαν  ο ιερέας π. Σωτήριος Σαλαμάρας, ο Ιερομόναχος π. Σάββας και πολλοί συγχωριανοί μας.  Την ημέρα αυτή, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, μετά από παραινέσεις και συμβουλές, ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους την επιθυμία του Ιερομόναχου π. Σάββα  να παραμείνει στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Στάνας και να προσφέρει τις ιερατικές υπηρεσίες του στην Παναγία και στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Επαινιανών. Ανακοίνωσε επίσης ότι με τον καινούργιο χρόνο  και μετά την απόλυση του π.Σάββα από την Ιερά Μονή του Αγίου Όρους , θα τοποθετηθεί και ως ιερέας του Ενοριακού Ναού του Αγίου Γεωργίου Επαινιανών.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι με ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση άκουσαν την ευχάριστη αυτή είδηση από τον Μητροπολίτη μας, είδηση που περίμεναν  από χρόνια και δόξαζαν την Παναγία.  Τέλος  ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις ενέργειές του για την Ιερά Μονή της Παναγίας της Στάνας και ευχήθηκαν στον Ιερομόναχό μας π. Σάββα υγεία , το καλώς όρισε, καλή διαμονή  και θα του παρέχουν απεριόριστη βοήθεια για την άσκηση των νέων ιερατικών του καθηκόντων. Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών  από την Ευρυτανία και από πολλά  μέρη της  Ελλάδος, που ήλθαν να προσκυνήσουν τη Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας,   εορτάστηκε και φέτος το γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Στάνας .

Το βράδυ της παραμονής (7.9.18) τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δομιανών Αρχιμανδρίτη Ηλία Ζαχαράκη , με τη συμμετοχή του βοηθού του π. Σεραφείμ, του ιερέα Παλαιοκάτουνου π. Δημήτριου Κολοκούρα, του ιερέα Αγράφων και εφημερίου μας π. Σωτηρίου Σαλαμάρα, του ιερέα των Μεγάλων Βραγγιανών π. Κωνσταντίνου Κουτσουπιά και του Ιερομόναχου της Ιεράς μας Μονής, που θα υπηρετεί τη Χάρη της, π. Σάββα, συνοδευόμενοι από ομάδα Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Λιβαδειάς, οι οποίοι με τις ψαλμωδίες τους πρόσφεραν μια ανεπανάληπτη θεία λειτουργία στους πιστούς,  παρουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογιώργου και πολλών άλλων επισήμων. 

Απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει το χώρο της Ιεράς Μονής ο σεπτός αυτός Ηγούμενος μίλησε για τη μεγάλη αυτή εορτή. Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε η Παναγία να μας έχει πάντα υπό την Σκέπη της σαν στοργική μάνα, να μας ενδυναμώνει, να μας παρηγορεί και να μας καθοδηγεί έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής. Μετά το πέρας της Θρησκευτικής τελετής ακολούθησε δείπνος  στο παλαιό χοροστάσιο, ενώ στο νέο χοροστάσιο ακολούθησε η καθιερωμένη πανήγυρη. 

Το πρωί του Σαββάτου( 8.9.18), ανήμερα της εορτής, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Σαλαμάρας, ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Κουτσουπιάς και ο Ιερομόναχος π. Σάββας, με τους προαναφερόμενους Ιεροψάλτες, τέλεσαν τον Όρθρο και τη θεία Λειτουργία , παρουσία και πάλι πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συνοδεία των κληρικών και των προσκυνητών πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας μέχρι τον χώρο του παλαιού χοροστασίου, ακολούθησε Λιτάνευση, αρτοκλασία και  εξαιρετική ομιλία του π. Κωνσταντίνου Κουτσουπιά. Τέλος ακολούθησε τραπέζι στους προσκεκλημένους στο οποίο συνέφαγε μεγάλος αριθμός προσκυνητών και στο νέο χοροστάσιο συνεχίστηκε το γλέντι.Ο Ιερομόναχος π. Σάββας και τα μέλη της  Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Επαινιανών, στην οποία (Ενορία) ανήκει η Ιερά Μονή της Παναγίας της Στάνας, ευχαριστούν θερμά τους ιερωμένους και όλους τους πιστούς που προσήλθαν στη μεγάλη αυτή Εορτή της Ορθοδοξίας μας, και εύχονται η Χάρη της Παναγίας να σκεπάζει όλους. Ιδιαίτερα ευχαριστούν τους Ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Λιβαδειάς οι οποίοι και φέτος, όπως και πέρυσι, τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία και με τους μελωδικούς ψαλμούς τους γέμισαν τις ψυχές των ευλαβών προσκυνητών.